Шта радити

Излети бродићем

Доживите Ђердапску клисуру са реке. Приликом вожње пролазите кроз најлепшу клисуру Европе. Дунав је у Ђердапској клисури најужи и најдубљи. Ово је подручје јединствене флоре и фауне које плени лепотом.

Излети бродићем

Брод ”Генерал”

Запловите Дунавом у срцу Ђердапске клисуре бродом „Генерал“ и током незаборавне вожње кроз дунавске Казане у своју књигу утисака са путовања убележите сусрет са Трајановом таблом, дачким краљем Децебалом, старим сигналним станицама и јединственим пејсажима Националног парка Ђердап. „Генерал“ је идеалан за мање групе туриста, за које по жељи, организујемо и краће панорамске вожње. Брод је опремљен столовима са клупама и располаже тоалетом. У сарадњи са локалним ресторанима, може се организовати кетеринг на броду.

Излети бродићем

Брод “ 2 капетана”

Искористите јединствену прилику да упознате ову природну лепоту крстарећи бродом, истражујући историјска обележја, археолошка налазишта, уживајући у прелепом пејзажу. Са воде се најбоље може доживети застрашујућа лепота литица Ђердапске клисуре и разумети зашто је позната и под именом Гвоздена капија. Ђердапска клисура представља дефинитивно најлепши део тока Дунава кроз Европу. Клисуру дугачку скоро 100 километара чине четири мање клисуре и три котлине. Део Ђердапске клисуре су и тврђаве на Дунаву: Голубац и Фетислам, док обале највеће европске реке нуде најразличитије изазове и уживања: стрмине планине Мироч, лепоте Националног парка Ђердап, јединствену храну и специфичну традицију и обичаје источне Србије.

Откријте следеће